APK hoe zit dat?

Mag ik rijden in een voertuig zonder een geldige APK?
Als het voertuig geen geldige APK heeft mag u er niet mee op de openbare weg rijden. Doet u dit wel dan bent u in overtreding. De politie kan hierop controleren. Uw voertuig mag nog wel stil staan op de openbare weg. Dit mag tot maximaal 2 maanden na de APK-vervaldatum.

Rijden naar het APK-keuringsstation
Alleen op de dag van de APK-keuring mag u via de kortste route naar een APK-Keuringsstation rijden. Voor de keuring kunt u terecht bij een RWD-erkend bedrijf. Het voertuig moet op die dag wel WA-verzekerd zijn. De politie kan bij een controle vragen naar de afspraakbevestiging, zorg ervoor dat u deze meeneemt. 

Voorkom een boete
Het is belangrijk dat u uw voertuig zo spoedig mogelijk laat goedkeuren. Als bij een volgende controle van de RWD blijkt dat uw voertuig niet APK is goedgekeurd kunt u een boete krijgen. Het boetebedrag voor het niet tijdig laten keuren van uw voertuig is €130,-. Voor voertuigen zwaarder dan 3500kg is deze boete €400,-.

Kan of wilt u het voertuig niet APK laten keuren?
U kunt uw voertuig dan schorsen via www.rdw.nl/schorsen. Tijdens een schorsing hoeft u niet aan de voertuigverplichtingen, zoals de APK, te voldoen. Bent u niet meer in het bezit van het voertuig? Neem dan contact op met de klantenservice van de RWD. Het telefoonnummer is 0900 07 39 (€ 0,10 per minuut)

Bovag garantie

Afspraak maken

Maak direct een online afspraak!

Lees meer
Bovag garantie

Even kijken

Bekijk ons bedrijf 24 uur 7 dagen per week van binnen.

Lees meer
Bovag garantie

Onze nieuwsbrief

Blijf maandelijks op de hoogte en ontvang tips, nieuws en aanbiedingen.

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto keuren bij AutoFirst Dregema

Lees meer