APK hoe zit dat?

Mag ik rijden in een voertuig zonder een geldige APK?
Als het voertuig geen geldige APK heeft mag u er niet mee op de openbare weg rijden. Doet u dit wel dan bent u in overtreding. De politie kan hierop controleren. Uw voertuig mag nog wel stil staan op de openbare weg. Dit mag tot maximaal 2 maanden na de APK-vervaldatum.

Rijden naar het APK-keuringsstation
Alleen op de dag van de APK-keuring mag u via de kortste route naar een APK-Keuringsstation rijden. Voor de keuring kunt u terecht bij een RWD-erkend bedrijf. Het voertuig moet op die dag wel WA-verzekerd zijn. De politie kan bij een controle vragen naar de afspraakbevestiging, zorg ervoor dat u deze meeneemt. 

Voorkom een boete
Het is belangrijk dat u uw voertuig zo spoedig mogelijk laat goedkeuren. Als bij een volgende controle van de RWD blijkt dat uw voertuig niet APK is goedgekeurd kunt u een boete krijgen. Het boetebedrag voor het niet tijdig laten keuren van uw voertuig is €130,-. Voor voertuigen zwaarder dan 3500kg is deze boete €400,-.

Kan of wilt u het voertuig niet APK laten keuren?
U kunt uw voertuig dan schorsen via www.rwd.nl/schorsen. Tijdens een schorsing hoeft u niet aan de voertuigverplichtingen, zoals de APK, te voldoen. Bent u niet meer in het bezit van het voertuig? Neem dan contact op met de klantenservice van de RWD. Het telefoonnummer is 0900 07 39 (€ 0,10 per minuut)

Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier de occasions van AutoFirst Dregema 

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto keuren bij AutoFirst Dregema

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

AutoFirst Dregema mobiliteitsgarantie

Lees meer
Bovag garantie

Mis niets

Blijf maandelijks op de hoogte en ontvang tips, nieuws en aanbiedingen.

Lees meer
Bovag garantie

Even kijken

Bekijk ons bedrijf 24 uur 7 dagen per week van binnen.

Lees meer
Bovag garantie

Afspraak maken

Maak direct een online afspraak!

Lees meer